Toorjuustukook

Kuna hiljuti oli sõbrapäev, tahtsin väga midagi küpsetada enda sõpradele. Olen ammu tahtnud teha ka toorjuustukooki, sest need kuuluvad mu lemmik kookide alla, kuid pole ise julgenud teha või siis lihtsalt pole ette sattunud...Igaljuhul otsustasin, et nüüd on õige aeg seda teha! Pean mainima, et olin oma tulemusega väga, väga rahul ning kindlasti teen seda uuesti!

Miksiin kaks retsepti kokku, ehk nimetaksin seda New Yorgi juustukoogiks valge šokolaadi kattega.

Vajalikud ained:

Põhi

*100 g võid (sulatatud)
*250g Digestivi küpsiseid

Täidis

*600g toorjuustu
*4 muna
*200g suhkrut
*poole sidruni riivitud koort
*1tl vanillisuhkrut

Kate

*200g valget šokolaadi (või veidi vähem, sest paar tükikest läheb ka suhu, või just vähem, kuidas soovid)
*200g toorjuustu

Juhend:

1. Vooderda 26cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.
2. Purusta küpsised ja sega need kokku sulatatud võiga. Suru tainas küpsetusvormi põhja ja vii külma.
3. Sega toorjuust suhkruga ja lisa ükshaaval segades juurde munad.
4. Lisa juurde vanillisuhkur + sidruni koor ja kalla vormi.
5. Küpseta 180 kraadi juures 30-45 minutit.
6. Kook peab veel seest võbisema kui ta on valmis! Lase koogil peaaegu täielikult jahtuda.
7. Sulata šokolaad ja sega kokku toasooja toorjuustuga.
8. Kalla see peaagu jahtunud koogile.
9. Koogil lase seista vähemalt paar tundi enne serveerimist, soovitan lasta köögil üle öö seista ja järgmisel päeval pakkuda :)

NAUDI!

Ps. Pilte mul kahjuks pole, sest...kook oli liiga hea ning pilti ei jõudnud sellest teha, andestust, aga see oli hea, ausalt!

Comments